banner2

banner10

banner1

banner11

Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında “Artvin Geleneksel Mutfak ve Kültür Özel Müzesinde” Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağından Özgün Lezzetler bir araya geldi.

KÜLTÜR-SANAT 27.05.2022, 11:46 27.05.2022, 11:50
32
Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında “Artvin Geleneksel Mutfak ve Kültür Özel Müzesinde” Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağından Özgün Lezzetler bir araya geldi.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Artvin Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Şavşat Belediyesi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odasinin katkılarıyla ‘Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağından Özgün Lezzetler Artvin’de Buluşuyor’ programı gerçekleştirildi.

Kentin yöresel ve coğrafi işaretli yemeklerinin tanıtıldığı programa davetliler Artvin yöresine ait ikramların tadına baktı. Şavşat ketesi, Hopa Hamsili Ekmeği, Hopa Laz Böreği, Puçuko, Hatila balı gibi coğrafi işaretli ürünler de tadılarak tanıtımları yapıldı. Programda ayrıca yapımı tamamlanan Geleneksel Mutfak ve Kültür Özel Müzesi de gezildi.

Etkinliğe; Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, KOSGEB İl Müdürü Arif Ercan, İl Müftüsü Mesut Harmancı, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, Baro Başkanı Av. Ayla Varan, Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal katıldı.

Yorumlar (0)
16°
az bulutlu